Новости

На ова место ќе може да ги видите сите најнови информации поврзани со работењето на Асоцијација, како и нејзините членки. Сите активности, учество на саеми и Б2Б настани, сегашни и идни проекти, како и бизнис резултатите и новостите поврзани со компаниите кои се дел од МАМЕИ ќе бидат опфатени тука. Следете не...

Четири компании од МАМЕИ на штандот на Invest North Macedonia на Hannover Messe 2019

Помеѓу први и петти април, Агенцијата за странски инвестиции за промоција на извозот Invest North Macedonia зеде учество на најголемиот индустриски саем на светот Hannover Messe 2019, со заеднички штанд на кој се претставија пет македонски компании, од кои четири – ЕМОС, Завар компани, Раде Кончар ТЕП и Свемек – се дел од Асоцијацијата на метална и електро индустрија МАМЕИ.

Низ шестте саемски згради и на повеќе од 200 000 m2 површина, на Hannover Messe 2019 беа присутни 6 500 изложувачи од целиот свет, што го прави овој саем идеално место за вмрежување и нови бизнис прилики за македонските компании.За време на саемот, беа одржани
B2B средби помеѓу присутни компании, на кои македонските компании имаа шанса да ги прошират своите бизнис контакти со компании од регионот, Европа и светот, и да започнат соработки со цел зголемување на нивниот извоз.

Од Invest North Macedonia најавуваат дека ќе продолжат со програми за поддршка на домашните компании во меѓународните пазари, и со организирање на групни претставувања на меѓународни саеми.Пет компании од МАМЕИ на саемот Хановер Месе 2019 01-05 Aприл

Пет компании-членови на МАМЕИ ќе учествуваат на зеднички павиљон на најголемиот индустриски саем во Европа Хановер Месе 2019. На павиљонот организиран од страна на Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот ќе ги сретнете компаниите Ариљеметал, Емос, Завар Компани, Раде Кончар- ТЕП и Свемек. Дополнително компанијата Раде Кончар- Контактори и Релеи ќе биде присутна со сопствен штанд.