Новости

На ова место ќе може да ги видите сите најнови информации поврзани со работењето на Асоцијација, како и нејзините членки. Сите активности, учество на саеми и Б2Б настани, сегашни и идни проекти, како и бизнис резултатите и новостите поврзани со компаниите кои се дел од МАМЕИ ќе бидат опфатени тука. Следете не...

МАМЕИ успешно претставена на саемот Хановер Месе 2015

Асоцијацијата на метална и електро индустрија МАМЕИ успешно беше претставена на саемот Хановер Месе 2015, кој се одржа од 13 до 17 мај во Германија.
Во текот на петте дена саемска манифестација МАМЕИ одржа голем број на средби со компании од Европа кои се во потрага по нови добавувачи, како и кластери од Германија и Холандија со кои се разговараше за идна соработка и заедничка организација на Б2Б настани.

На самиот саем беа присутни и неколку компании членки на Асоцијацијата кои успешно се претставија себе си и своите капацитети. Исто така присутни беа и неколку претставници од државните институции во Македонија задолжени за промоција на извозните и инвестициските капацитети на земјата.

МАМЕИ планира наредната година повторно да биде присутна во Хановер, заедно со повеќе свои компании членки, како и на поголем национален павиљон. 

МАМЕИ на саемот Хановер Месе 2015 ОДРЖАН ПРВИОТ „УЧИЛИШЕН САЕМ НА МАШИНСКАТА И ЕНЕРГЕТСКА ИНДУСТРИЈА ГАЗИ БАБА 2019“

МАМЕИ, заедно со СУГС „ЕМУЦ 8ми Септември“, Центарот за меѓуетничка толеранција и општина Гази Баба, е еден од организаторите на првиот „Училишен саем на машинската и енергетска индустрија Гази Баба 2019“, кој се одржуваше на 10 и 11 мај во просториите на училиштето „ЕМУЦ 8ми Септември“.