Членови

Дознајте повеќе за членовите на МАМЕИ (по азбучен ред)

КП Македонија Експорт


Црвена Вода 8/14
Скопје
Телефон
http://www.macedonia-export.com
contact@macedonia-export.com

Сектор: Трговија, консталтинг, маркетинг и продажба
Година на Основање: 2006
Број на Вработени: 6
Контакт-лице: Калин Бабушку

Главни продукти и услуги: МАМА'S - Традиционални домашни рецепти I Tip of the Week - Прирачник за личен и професионален развој

Заинтересирани сме за: Пронаоѓање на партнери за олеснување на можностите за трговска размена, заеднички вложувања и стратегиски алијанси помеѓу меѓународните бизниси и македонските компании

Опис

МАКЕДОНИЈА-ЕКСПОРТ е посветена кон обезбедување на секаков вид на високо квалитетни производи од Македонија на своите партнери и клиенти. Преку концентрираниот напор и јасно дефинираната цел, уверни сме дека можеме да им обезбедиме на нашите клиенти најдобрата вредност - квалитет, услуга и цена. Нашиот асортиман на производи е поделен во две групи – конкурентни и уникатни производи.

Конкурентните производи се комерцијални производи кои се во согласност со 4 главни принципи за високо квалитетен бизнис:

-Постојан квалитет

-Конкурентна цена

-Капаицитет

-Брзо време на одговор

Уникатните производи ја претставуваат македонската историја и наследство. Поради нивната уникатност и вредност ја трансформираат традицијата во луксуз.

Главни брендови на МАКЕДОНИЈА-ЕКСПОРТ се МАМА'S - Традиционални домашни рецепти (МАМА’S е колекција на високо квалитетни производи со извонреден, автентичен и широко прифатлив вкус, направен според традиционалните рецепти на најдобрите домаќинки во Македонија) и Tip of the Week - Прирачник за личен и професионален развој (корисeн за сите, прирачникот обработува теми од секојдневниот живот коишто ќе ви помогнат да си го подобрите вашето лично и професионално работење. Малите и практични совети во него поттикнуваат на размислување како да се справите со предизвиците на новото време).

 

МАКЕДОНИЈА-ЕКСПОРТ е уникатен вид на македонска компанија која се состои од две комплементарни единици: Трговија (www.macedonia-export.com) и Консалтинг (www.macedonia-consulting.com).

Трговската единица се однесува на уникатен вид на македонска компанија-посредник во меѓународната трговија и ги претставува македонските производители на избраните извозни пазари. Со седиште во Скопје, нашата примарна цел е да им помогнеме на домашните производители да го развојат и зголемат нивниот извоз. Покрај тоа, тимот на Македонија Експорт има за цел да ги олесни можностите за трговска размена, заедничките вложувања и стратегиските алијанси помеѓу меѓународните бизниси и македонските компании.

Консалтинг единицата се однесува на уникатен вид на консултантска компанија која нуди консултантски услуги во областа на развој на бизниси (долгорочна стратегија, маркетинг, продажба и извоз) како и обуки за зајкнување и зголемување на мотивацијата и ефикасноста на работните тимови. Главниот концепт на нашите активности се базира на специјализирано направени програми (образовни и психофизички) за компаниите кои лесно се применуваат во пракса и имаат директни ефекти/резултати за зголемување на продажбата и профитот на компаниите. Нашата конкурентска предност е во комбинацијата на теоретското знаење и искуството кое го имаме од реалните ситуации (Трговската единица), кои ги трансформираме и користиме преку теоријата – Консалтинг единицата.

Зошто да работите со нас?

•Образован / професионален кадар (млад и амбициозен тим);

•Силна локална и меѓународна мрежа;

•Акцелератори за бизнис - се трудиме да го пополниме јазот помеѓу динамичното менување на светските бизнис трендови на современите компании и ригидната транзиција на македонските компании;

•Максимално искористување на ресурсите (користење на нашата експертиза и мрежа за развој на повеќе конкурентни производи);

•Консолидирање на локалните компании со цел да се постигнат максимални ефекти/резултати (на овој начин се обидуваме да го надминеме најголемиот проблем во македонската економија - обединување на компаниите за да се зајакне нивната позиција на светскиот пазар)

 

КОВИД 19 информации

Почитувани,


Заради ново настанатата ситуација со вирусот КОВИД 19 и следејќи ги препораките од Министерството за здравство, тимот на МАМЕИ работи од дома. Достапни сме на маил и телефон постојано. За било какви прашања или информации, слободно побарајте не или пишете ни.

Бидете безбедни.

Со почит,

МАМЕИ